17 januari 2010

5 månader

Idag är det Folkes 5-månadersdag, så i fredags var vi på BVC för mätning, vägning och två vaccinationssprutor. Han följer fortfarande både sin vikt- och längdkurva och i enlighet med kurvan växer han inte fullt lika lavinartat längre. De nya måtten är 8760 g och 69,5 cm.

På dagarna kompletteras amningen med lunch och kvällsgröt. Favoriterna så här långt är ärtor och majs. Även gröten är populär, men när det kommer fruktpuréer på skeden lutar han sig bakåt i stolen och grimaserar. Han sitter gärna i sin stol också när vi äter och tycker det är väldigt roligt att tappa sina leksaker på golvet så att vi får plocka upp dem.

Den riktiga maten har förmodligen också gjort att han blir tröttare, för nu sover han två-tre gånger om dagen och lägger sig för natten redan runt halv åtta. Att han för några veckor sedan började använda napp underlättar vid sovpassen. Folke sitter nu korta stunder utan stöd, men balansen är inte riktigt på topp än. Annars tycker han det är roligare att stå upp om någon hjälper till att hålla balansen.

2 kommentarer:

Rockulle sa...

Det är jättekul att följa Folkes utveckling! Vi längtar efter er. /Kramar från Johanssons i Linköping

Bejla sa...

Det går snabbt framåt! Snart ska ni se att han springer runt. :-)
Grattis till Folke på 5-månaders dagen, om än ett par dagar sent.