8 oktober 2012

Fest i dagarna tre

Helgen har varit fullbokad.
Inledde långhelgen (ledig i fredags) med att förbereda en massa mat till Mickelsmäss för att sen på fredags eftermiddag åka till kontoret och iförd tyrolerhatt och lederhosen laga surkål och korv till kvällens Oktoberfest. Riktigt lyckat enligt mig och även lyckat enligt de jobbarkompisar som var med. En hel kväll med Ompa bompa och öl slutade lagom tidigt för att kunna ta tag i lördagens bestyr.

I lördags var det Mickelsmässafton. Ja, alltså på samma vis som julafton, dagen innan högtiden. Mickelsmäss är det nya gamla. Målet är att återuppliva traditionen med skördemarknader, fester och gemenskap. För tredje året i rad blev det ett sedvanligt Mickelsmäss-firande hemma hos oss med goa vänner. Menyn var som alltid höstinspirerad och hemmagjord som sig bör. Triss i svamp till förrätt, rotfrukter till huvudrätt och hemlagad ostkaka som dessert. Funkade fint alltihop. Kvällen avslutades med utdelning av Mickelsgåvor och avslappnat soffhäng när äntligen barnen somnat.

Söndagen blev lugnare, men med ett helt gäng Partille-tjejer o K som skulle ha mat efter en heldag på shopping-metropolet i Ullared så var det till att ställa sig vid grytorna igen.

Tur att det är måndag så man kan ta det lugnt.

1 kommentar:

Anonym sa...

Tur man har ett jobb att vila sig på ...

/Andréas