4 oktober 2012

Köpt mig ett golv

Kommer ni ihåg bildserien på muren som föll?
Den där förskräckliga pizzamuren som var nåt slags fondvägg i vårt sovrum. Den där muren som det rasade murbruk och kalkdamm från och som från första stund var dödsdömd. Den muren tog upp golvyta.

Sommaren har varit trädgårdens tid och utelekens tid. Men nu är det hög tid att ställa våra sängar på rätt plats. Innan jul har varit målet. Nu hoppas jag kunna revidera målet till innan oktobers utgång. Det känns bra.

Steg ett - att gipsa om den trasiga väggen gjorde jag redan i somras. Men sen kom det av sig.

Steg två - Först förra helgen blev den färdigspacklad och för säkerhets skull även tapetserad med reperationstapet (liksom sidoväggen som inte är omgipsad.)

Steg tre - att hitta samma plankgolv som redan ligger i resten av rummet var en svår uppgift. Till slut hittade vi åtminstone de som tidigare sålt det golvet och nu hade ett någorlunda liknande golv i sitt sortiment. Hurra! Idag kunde jag hämta en paket med plank. Planerar att lägga det någon av de närmaste dagarna. Behövs bara en speciallösning eftersom de inte har samma låssystem och kan klickas i vart annat.

Steg fyra och fem - är även de nära förestående. Har beställt en röd tapet som skulle vara hemma innan helgen, vilket borde innebära att vi får den i morgon. Även en grå färg är påtänkt för att måla övriga väggar med.

Återkommer med bildbevis... innan jul.

1 kommentar:

Anonym sa...

Då får vi inspektera golvet på lördag :-)
Kram
Maria P