17 augusti 2010

Det utlovade ettårsinlägget

Folke fyller alltså ett år idag. Detta firades med pannkakor, bär, grädde och paketöppning så nu är han bl a lycklig ägare till ett litet rött piano. För de utlovade milstolparna hänvisar jag till mina m å n a d s i n lägg.

Just nu är Folke en aktiv liten kille som gärna vill vara med överallt. Han är väldigt pratglad och säger bl a pappa, mamma, hej, den, där, tack och attack! När man sjunger rörelsesånger som imse vimse, baka kaka eller klappa händerna är han snabbt med på noterna och gör rörelserna (i alla fall nästan). De roligaste leksakerna är de man bankar på, men det är också roligt att kasta boll eller att köra bilar på golvet samtidigt som han brummar. Det är också kul att leka i sandlådan, framförallt att försöka krypa uppför rutschkanan och att rasera M:s sandkakor. Han står också gärna framför spegeln och pussar på sin spegelbild. Folke står upp själv ibland, vilket han länge har gjort när han varit upptagen av något annat, men de senaste dagarna även när han är medveten om det. Än har han inte velat försöka sig på de första stegen, men förflyttar sig snabbt framåt genom att krypa på ett knä och en fot.

1 kommentar:

Anonym sa...

Stort grattis till Folke såhär via bloggen några dagar "för sent".
Attack är ju ett bra ord att kunna tycker jag. Använder det ofta. ;-) Och egenkärleken är det inget fel på heller. Härligt. Go Folke! :-)