25 januari 2009

Kulinarisk bröllopsgåva

Igår kväll använde vi en bröllopspresent. Vi tillsammans med M+F (som oxå använde en bröllopsgåva) var och åt på Thörnströms kök. En lite oansenlig placering mitt mellan bostadshusen utan någon svulstig entré ligger denna braiga restaurang.
Efter att ha dregglat ner hela menyn bestämde vi oss för Thörnströms egenkomponerade meny med tillhörande vinpaket. Kristin fick in ett alkoholfritt vin för att även hon skulle få lite feststämning.
Först bar de in en liten liten ytte pytte mini för-förrätt med inlagd fänkål, gravad gös och en liten sträng av nån ljummen kräm. Efter det förrätt med anklever och aprikoser. Smakade fint men presentationen var väl sisådär, anklevern såg ut som en skiva falukorv uppskuren på fatet.
Varmrätten var torskrygg med tre potatisskivor, tur att K har svårt med maten. Själv hade jag inga problem att även äta upp hennes torsk. Till ostarna som serverades efteråt fick vi en stilla cider som var spetsad med calavados och lagrad. Som portvin fast ändå inte. Lite kul kombo ihop med svenska ostar (och då var det inte Herrgård, eller var det Grevé?).
Innan efterrätten kom det in ett skum av apelsin med en Campari-"sfär" (Jaha, ni menar en liten kula av gelatin, säg det då!) :-) Efterrätten var en hasselnötscremé med chili-yoghurtglass ovanpå och alltsammans åkte pulka ned för en gelatin-choklad-backe nerför tallriken. Chiliglassen var en liten smakchock, fullkomligt harmlös mjuk och len yoghurt som sedan expolderade i en chiliexplosion. Tyvärr doldes den underbara nötcremén under chilin.
Till kaffet bör det väl ändå vara slut på överraskningar, men efter en stark espresso kommer det in fat med fyra olika små små bakverk, kokostoppar, madeleinekakor, marknadsmarmelad och fransk nougat. OCH spunnet socker med hallonsmak.
En riktig helkväll.
Tack hela familjen A för denna upplevelse.

Inga kommentarer: