3 april 2009

Förhandsbesök i djungeln

I går kväll roade vi oss med att gå in på Försäkringskassans hemsida och provräkna ut vår föräldrapenning. Det är en djungel av olika sätt att fylla i blanketterna som kan resultera i helt olika resultat i slutändan. Till exempel verkar det som om ett av kriterierna för att lyckas få jämställdhetsbonus är att barnet är fött en viss tid på året eftersom den räknas per kalenderår. Annat att fundera över är när ska man lägga in garantidagar och naturligtvis den stora frågan hur många dagar man ska ta ut på veckan är annat som återstår att fundera över. Vi passade på att anmäla oss till en kurs i föräldrapenningspappersifyllande hos Försäkringskassan. Den första lediga tiden var i juni, så vi har gott om tid att fundera ut mer frågor till dess.

I helgen tar vi en paus från föräldrapenningsfunderande och bloggande och åker till Linköping för att bland annat fira kusin E som fyllde fyra år för några veckor sedan.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Garanti dagarna ja.
Det jag har hört om dem är att man inte kan ta ut dom för en efter ett antal vanliga dagar är tagna och det smidigaste sättet att ta ut om är på lördag och söndag men då måste man ta en vanlig dag på fredag eller måndag.
Jag måste nog sätta mig in i det ännu mer snart den 28 april närmar ju sig.
M2

K sa...

M2: Lycka till, vi hoppas få en del svar på utbildningen.

Anonym sa...

He, he, det kan ni ju hoppas på. Vi fick nog mer frågor än svar. Men vi (Maria såklart) har ett excellblad för optimering av föräldraledigheten.....

Kram
Perzons

M sa...

Alla försök att optimera är välkomna. Kanske kunde man få tigt till sig en version av excelarket.
Kanske skulle filen kunna levereras i samband med att familjen Perzon kommer förbi på fika?